Hushållsavdrag

På denna sida presenterar vi kortfattat vad hushållsavdraget är och redogör för förutsättningarna för att vara berättigad till det.

Ta kontakt

Hushållsavdrag

Med hushållsavdrag menas en skattelättnad som gäller vissa tjänster som t.ex. städning. Även städning av fritidslägenheter berättigar till hushållsavdrag. Hushållsavdraget steg fr.o.m. början av år 2022 upp till 60% för städtjänster.

Hushållsavdraget år 2022 är 60% av den betalda summan ända upp till 3500€. Hushållsavdraget har en årlig självrisk på 100€. Efter att du kommit igång med regelbundna städningar så levererar vi ett sammandrag av beställda städningstjänster i februari varje år så att du smidigt kan deklarera kostnaderna. 

I praktiken beviljas hushållsavdrag för kalenderåret då räkningen har betalts. Hushållsavdraget deklareras i MinSkatt-tjänsten. 

Läs mer på vero.fi

Hur mycket kostar hemstädning?

Pröva i 3 månader! (tidsbundet kontrakt)
37 € / h
Efter -60 % i hushållsavdrag
14,8€ / h
En gång i veckan (min. 2h)
35 € / h
Efter -60 % i hushållsavdrag
14€ / h
Varannan vecka
39 € / h
Efter -60 % i hushållsavdrag
15,6€ / h
En gång i månaden
45 € / h
Efter -60 % i hushållsavdrag
18€ / h

I priserna ingår moms, städmaterial och nödvändiga redskap. Städning som sker en gång i veckan har en minimidebitering på 2 timmar. Städning 2x per månad eller mer sällan har en minimidebitering på 3 timmar.

Beställ hemstädning

Beställ hemstädning

Låt proffsen sköta hela veckostädningen eller lämna till exempel badrummet eller köket till städaren och sköt lättare områden själv. Ta kontakt med oss för att komma överens om en för dina behov lämplig helhet.

Mikko Kumpulainen

Telefontider: mån-tor kl. 9–16

    Hyväksyn tietosuojaselosteen
    Jag har läst och godkänner integritetspolicyn